Skip to content

Labdien!
Godātie Kolēģi,

Pēdējās dienās daudz tiek diskutēts par to, kā labāk un mērķtiecīgāk atbalstīt Ukrainu un tās cilvēkus. Svarīgākais pašlaik ir organizēt atbalstu vienoti un koordinēti, izmantojot jau esošās starptautisko un nacionālo institūciju un organizāciju piedāvātās iespējas, kas var nodrošināt šīs palīdzības nokļūšanu līdz ukraiņiem. 

Latvijas mediķiem ir jābūt gataviem palīdzēt cilvēkiem, kuri ieradīsies no Ukrainas, kā arī jau ir saņemts ukraiņu mediķu lūgums palīdzēt ar mikroķirurģijas operācijām. Visu šo darbu mēs plānojam valsts līmenī, ciešā sadarbībā ar Veselības ministriju un citām atbildīgajām iestādēm. Veselības ministrija ciešā sadarbībā ar Latvijas Ārstu biedrību un citiem NVO jau ir izstrādājusi likumdošanas aktus, lai mūsu veselības aprūpes sistēma būtu gatava nodrošināt nepieciešamo palīdzību. 

Latvijas Ārstu biedrība sagatavojusies atbalstīt ukraiņu ārstus, kuri ieradīsies Latvijā, lai pēc iespējas ātrāk varētu atzīt viņu medicīnisko izglītību un ļaut uzsākt profesionālo darbību Latvijā. Tāpat Biedrība ir gatava apzināt mediķus, kas būs gatavi doties uz Ukrainu, ja būs tāda nepieciešamība. 

Esam apkopojuši informāciju, kā un kur varat sniegt palīdzību Ukrainai:

Būsim vienoti cīņā ar agresorvalstīm!

Cieņā
Dr. Māris Pļaviņš
Latvijas Ārstu biedrības viceprezidents